Як вибрати прикрасу за православною традицією?

Люди завжди прагнули отримати додатковий захист ззовні. Це допомагає уникнути відчуття незахищеності і самотності. Віруючі люди переважно носять захисні обереги з традиційними символами.

Ювелірні прикраси з православними традиціями фото

У православній традиції прийнято носити хрестики або ладанки. Також можна зустріти гравіювання «Врятуй і Збережи», що є статичною молитвою про спасіння своєї душі. Велика кількість прикрас на православну тематику ві можете знайти в інтернет-магазині Золотой Вік https://www.zolotoyvek.ua/ua/

Що врахувати при виборі?

Православні прикраси переважно зустрічаються в трьох ювелірних варіаціях: хрестики, ладанки і каблучки. Останній вид характеризується лише православним гравіюванням «Спаси і Збережи».

Гравірування Спаси і Збережи фото

Хрестики і ладанки зазвичай мають більш глибоке символічне значення, що необхідно врахувати при виборі. Зокрема ювеліри радять звертати увагу на метал, технологію обробки і лик святого.

Метал

Переважно, хрестики та ладанки роблять із золота, але для людей з алергією можна знайти прикраси зі срібла. Також деякі віруючі вважають за краще срібні хрестики, так як вважається, що срібло здатне очистити людини від поганих думок і захистити від недоброзичливців.

Срібні прикраси фото

Не варто забувати про колір металу: червоний, білий або лимонний. Якщо не знаєте, який хочете, просто виберіть червоний — це класичний колір золота для православних прикрас.

Технологія

Традиція обробляти метал для створення релігійних прикрас має тривалу історію. Якщо раніше основна задача при обробці відводилася наділення металу магічними властивостями, то зараз ювеліри таким чином зміцнюють вироби і прикрашають їх.

Технологія позолота фото

У срібних виробах можна зустріти технологію позолоти: шар золота покриває прикраса, тим самим хрестик виглядає золотим. Для золотих прикрас найчастіше використовують родіювання, щоб зміцнити металл від механічних пошкоджень.

Лик Святого

Головним релігійним символом православного християнства виступає Син Божий — Ісус Христос. Його самопожертву виражають через символ розп’яття. Саме розп’яття Христа як нагадування про велику жертву і прагнення до порятунку найчастіше зустрічається в православних хрестиках.

Лик Святого

Однак, можна також знайти прикраси з іншими святими. Наприклад, дівчатам часто дарують хрестики і ладанки з зображення Святої Діви Марії для захисту і щасливого заміжжя. Чоловікам дарують прикраси з образом Святого Миколая — захисника воїнів і мандрівників.

Де купити православні ювелірні вироби?

Віруючі люди завжди з особливою повагою ставляться до прикрас релігійної тематики, тому намагаються вибрати гідний і красивий ювелірний виріб. Щоб не турбуватися про якість прикраси, не переживати про можливі механічні пошкодження або швидке потемніння, краще купувати ювелірні вироби в місцях з хорошою репутацією. В Україні таким може вважатися інтернет-магазин Золотий Вік, в якому є тисячі ювелірних прикрас, в тому числі, православних.

Золотой век

Для клієнтів, яким потрібно православне прикраса, однойменний завод випустив колекцію під назвою «Релігійна», в якій можна знайти різні ювелірні вироби (іконки, хрестики, ланцюжки, браслети, кільця). Прикрасу можна знайти за допомогою простої навігації: досить вказати тип прикраси, лик святого, метал і його колір. Інтернет-магазин надає безкоштовну доставку до Нової Пошти, незалежно від суми замовлення, а також безкоштовну кур’єрську доставку, якщо сума замовлення більше 1000 грн. Доставка, в середньому, займає 1-3 дні, що слід врахувати, якщо вибирається подарунок.

Комментарии запрещены.