Неписані правила працевлаштування в Польщі

візовий центр безкордонівУ Польщі з працевлаштуванням не все так позитивно як здається на перший погляд. Наведемо деяку інформацію. До прикладу, в Польщі набагато більше безробіття аніж в Україні, а також існують своєрідні негативні проблеми на ринку праці. У нашій державі заробітні плати як відомо набагато менші, зате у великих промислових містах легше знайти роботу, чи її поміняти. В Україні процес влаштування на роботу доволі відкритий, та відвертий, адже при розмові з роботодавцем вам доводиться до відома умови праці та розмір оплати праці. Та вже у Польщі на такі речі практично накладено своєрідне табу. До речі в цій країні порою навіть робочі між собою скривають заробітну плату, такі стосунки між роботодавцями та їх робітниками не цивілізовані. Польські роботодавці навіть у своїх оголошеннях на вакансії не пишуть про розмір заробітної плати.

Робота в Польщі надається багатьом працівникам іноземних держав. Для отримання відповідної вакансії кандидат проходить співбесіду де його запитують на яку зарплату він розраховує. При вказанні деякої суми претендентом, на роботу посередники фірми записують, та нічого окрім «ми подзвонимо» не кажуть. Та особа, котра претендує на ту, чи іншу роботу вже «правдою» і «неправдою» повинен дізнаватися у можливих знайомих яка заробітна плата. І тут якщо за мірками фірми просиш забагато то однозначно на роботу не приймають, та коли замало теж не візьмуть бо людина якби не цінує себе. Такий середньовічний прийом на роботу багатьох не влаштовує, а іноді попрацювавши місяць багато робітників з роботи розраховуються. Такі стосунки між роботодавцем і майбутнім робітником по меншій мірі не припустимі. Тут при прийомі на роботу, як у великому, так і в середньому бізнесі щирої та відвертої розмови немає і такі стосунки в сучасній цивілізації неприпустимі.

В сусідній з нами Чехії теж є доволі багато вакансій з різних спеціальностей. Економічно найбагатший район Чехії це її столиця Прага, адже вона на шостому місці найбагатших європейських районів. Рівень життя тут вище європейських і одне з основних місць тут займає промисловість, а також надзвичайно розвинений туризм. З промислових підприємств тут успішно працюють машинобудівні, а також хімічні галузі. Не менш важливими для Чехії є текстильна і швейна, та поліграфічна, а відповідно і харчова промисловість. Отже в Празі готові надати вам вакансії у відповідних галузях, звичайно якщо ви фахівець однієї з них. В столиці Чехії Празі теж є вільні місця на посади в сільському господарстві, та будівництві і медицині. В Празі охоче знайдуть роботу досвідчені водії, сантехніки, а також офіціанти. У великій кількості в цій країні затребувані програмісти. Отже робота в Чехії надає можливість достатньо покращити ваші сімейні доходи.

Комментарии запрещены.