Як вибрати двері для дому чи квартири?

1. Дверні петлі
Багато хто не замислюється про такий елемент при виборі дверей, а тим часом від якості петлі у двері залежить її термін експлуатації та щільність закриття.

Існує два види петель:

Приховані петлі прикриті дверним полотном, що дає додатковий захист від злому. До таких петлів складніше дістатися і зрізати.
Зовнішні петлі зустрічаються повсюдно та звичні багатьом з нас. Але щоб забезпечити належний захист, зверніть увагу на петлі з укомплектованими протизнімними штирями, які дають повний дотик дверей зі стулками і додатковий захист від зловмисників.
Зазначимо, що кількість петель залежить від ваги дверей: чим важчі двері, тим більше знадобиться петель. При вазі до 80 кг вистачить і двох-трьох петель, але якщо двері важать більше, потрібно чотири.

2. Товщина дверей
Надійність дверей безпосередньо залежить від товщини металу, але важкі та громіздкі двері можуть дозволити собі не всі. Давайте розберемося, якою товщиною може бути метал і як це впливає на якість дверей.

Товщина дверей

0,8 мм – така товщина послужить слабким захистом від злому. Це найдешевший, але водночас найненадійніший. Комплектуючі такі двері часто бажають кращого, а відчинити двері з такою товщиною можна навіть звичайним консервним ножем. Тому вибирайте двері з товщиною 0,8 мм тільки як часові.
1 мм – також недорогий варіант, але надійність дверей у цьому випадку зростає. Для квартири така товщина металу цілком зійде. Щоб розкрити такі двері, знадобиться брухт або кувалда, а це змусить злочинців пошуміти. У заміському будинку, однак, вибирати двері краще з більшою товщиною.
1,5-2 мм – оптимальна товщина металу дверей не тільки для квартири, але й для приватного будинку. Двері з такою товщиною міцні та надійні, а вага та габарити не надто великі.
2 і більше мм – про надійність дверей у такому разі думати не доведеться, вони забезпечать належний захист заміському будинку. Але на двері з такою товщиною потрібно витратитися.
Загартовані двері — найміцніший і найнадійніший варіант із усіх існуючих. Загартовані двері неможливо розкрити, але вага і вартість таких дверей буде мінусом.
3. Ребра жорсткості
Ребра жорсткості захищають двері від деформації та роблять її міцною. Тому чим більше ребер у двері, тим надійнішими вони будуть. Зверніть увагу, що ребра жорсткості збільшують вагу дверей.

4. Ущільнювач
Ущільнювач – необов’язковий, але важливий елемент дверей. За його наявності, в будинок не потраплятимуть неприємні запахи та шум ззовні.

Одинарний ущільнювач розташований на дверному полотні.
Подвійний проходить по периметру стулки і по дверній коробці.

Comments are closed.