Види брекетів

Зуби в дитячому та підлітковому віці можуть рости нерівно, що призводить до проблем у майбутньому: занадто великі проміжки між зубами або велика щільність їх зростання, та порушення прикусу – коли верхні та нижні зуби не прилягають один до одного належним чином під час відкушування або жування. Ці проблеми впливають не тільки на естетичність зовнішнього вигляду зубів, але і на здоров’я ротової порожнини, тому важливо їх виправляти. Для м’якого впливу на розташування зубів застосовують брекети.

Інакше брекети можна назвати якорями для дротів, які чинять тиск на зуби, направляючи їх у правильне положення. Вони утримують дугову конструкцію дротів на місці, забезпечуючи контрольоване переміщення зубів з часом. Брекети кріпляться до передньої поверхні зубів і виготовляються з різних матеріалів; вони працюють у поєднанні з дротами, еластиками та іншими ортодонтичними апаратами для досягнення бажаних рухів зубів і поліпшення вирівнювання прикусу, що в кінцевому підсумку призводить до більш прямої, здорової посмішки. Записатися на консультацію щодо необхідності лікування брекетами можна тут https://stomaservice.com.ua/orthodontics/braces.

Вибір типу брекетів залежить від таких факторів, як ортодонтичні потреби пацієнта, його вподобання та бюджет, серед розповсюджених типів варто згадати:

Металеві брекети

Ці брекети часто виготовлені з нержавіючої сталі і є найбільш традиційним типом брекетів. Вони довговічні, економічно вигідні і підходять для всіх видів ортодонтичного лікування. Варто зауважити, що сучасні металеві брекети менші та менш помітні, ніж старі версії.

Керамічні брекети

Виготовляються з прозорих матеріалів або матеріалів кольору зубів або, що робить їх менш помітними, ніж металеві. Керамічні брекети трохи дорожчі, ніж металеві, і можуть бути більш схильні до утворення плям або зміни кольору, якщо за ними не доглядати належним чином.

Лінгвальні брекети

Такі брекети кріпляться на задню поверхню (лінгвальну сторону) зубів, що робить їх практично невидимими спереду. Вони виготовляються індивідуально для кожного пацієнта і забезпечують непомітний варіант ортодонтичного лікування. Лінгвальні брекети може бути складніше чистити і регулювати порівняно з традиційними брекетами.

Самолігуючі брекети

Ці брекети використовують спеціальний механізм для утримання дугового дроту на місці без необхідності використання еластичних або металевих лігатур. Вони забезпечують швидший час лікування, зменшують тертя та потребують меншої кількості регулювань порівняно з традиційними брекетами. Самолігуючі брекети бувають металевими та керамічними і можуть бути більш зручними для деяких пацієнтів.

Comments are closed.