У боротьбі за контури фігури

Багато людей не задоволені своїм відображенням у дзеркалі, кількістю сантиметрів в обхваті талії, цифрою на терезах або всім цим одразу. У наші дні вже мало тих, хто прагне виглядати «анорексичною фотомоделлю», проте боротьба із зайвими кілограмами залишається для багатьох проблемою номер один.

Давно відома низька ефективність дієт, що виснажують організм. Адже що менше організм отримує, то менше він віддає. І якщо до цього додати нав’язливі мрії про спагетті з соусом і здобних булочках, то людина опиняється в глибокій депресії.

Малоефективними виявилися також надмірні фізичні навантаження, після яких прокидається звірячий апетит, через що кількість сантиметрів на талії тільки додається.

На сьогоднішній день у всьому чітко простежується тенденція повернення до витоків, наближення до природи та кращого її розуміння. І вже достеменно відомо, що будь-яка дія повинна приносити задоволення. Тільки у цьому випадку результат буде відчутним.

Для фігури зокрема й організму загалом дуже корисно рано вставати. І при цьому зовсім не обов’язково відразу вирушати на ненависну ранкову пробіжку. Досить просто прогулятися в парку, насолоджуючись видом, звуками і ароматами природи, що прокидається. Доведено, що ходьба не менш корисна, ніж біг, а за швидкої ходьби калорій спалюється навіть більше, ніж при бігу.

Важливим повсякденним моментом є сніданок. Навіть сидячи на дієті, людина має снідати. Більше того, ранковий прийом їжі має бути не тільки обов’язковим, а й калорійним. Адже нестачу калорій на сніданок доведеться заповнювати щільною вечерею, що звичайно не сприяє зниженню ваги.

Невід’ємною стратегією боротьби за контури фігури є фізичні навантаження. Але це зовсім не означає, що необхідно відвідувати тренажерні зали і фітнес-центри. Для початку досить лише частіше ходити пішки протягом дня, наскільки можна, менше користуватися ліфтом.

Можливо, варто також відмовитися від велотренажера та придбати велосипед? Адже рух на свіжому повітрі у поєднанні з постійною концентрацією уваги на дорожній обстановці, а не на кількості спалених калорій, мають позитивний вплив на моральний та фізичний стан організму.

Хорошим фізичним навантаженням та способом зняття стресу є спілкування та прогулянки з чотирилапим домашнім улюбленцем, а також робота в саду чи городі. Грайте у спортивні ігри не заради схуднення, а заради задоволення, запишіться на курси сальси, бачати чи аргентинського танго. Загалом, живіть повним життям та худніть із задоволенням!

Comments are closed.