Чому молочницю треба вилікувати до кінця?

Найочевидніші неприємності від молочниці всім відомі: абсолютно нестерпний свербіж, печіння, сирні виділення, набряклість. Всі ці симптоми характерні для гострої форми молочниці, і коли вона трапляється, жінка, не зволікаючи, біжить в аптеку, щоб позбавитися напасті.

Однак нерідко широко розрекламовані засоби усувають лише яскраво виражені симптоми, але не саме захворювання, що може призвести до його хронічних форм. Давайте розбиратися, чому цього в жодному разі не можна допускати.
Покладаючись на поради фармацевта, жінка купує широко розрекламовані препарати, і таким чином цілком може надати своєму організму ведмежу послугу. Найчастіше такий вибір засобу або неправильне його застосування призводить до того, що основні симптоми молочниці пропадають, але захворювання не зникає, а просто переходить у менш помітну хронічну форму.

Вона не дає такої жахливої ​​картини, не так сильно турбує, і з нею багато хто живе, вважаючи це чи не нормою. Так, є сухість у піхву, так, є дискомфорт, є неприємні відчуття під час близькості, але, загалом, все це терпимо, доки не станеться новий напад гострої молочниці.

І тут знову все йде по колу: лікування невідповідними препаратами, переривання курсу на середині, коли симптоми пройшли, і знову млява хронічна безпросвітність. Адже це дуже шкідливо – ось так постійно носити в собі тліюче вогнище молочниці, тому що грибки, які її викликають – серйозний ворог нашого здоров’я!

Наслідки хронічної молочниці
Постійна активність в організмі грибків роду кандида призводить до різноманітних негативних наслідків.

Тривале мляве запалення слизової оболонки піхви може піти «вгору» і поширитися на органи малого таза, приводячи до спайкових процесів і, як наслідок, до безпліддя.
Речовини, що виділяються грибками, день за днем ​​пригнічують зростання природної корисної флори, що посилює і без того хворий стан слизової оболонки піхви.
Метаболіти грибків поступово всмоктуються в кров і загальну токсичну дію на організм. Це може спричинити алергічні захворювання: бронхіальну астму, атопічний дерматит, кропив’янку. Крім того, фахівці не виключають і пригнічуючу дію на психіку, внаслідок чого жінки часто бувають у поганому настрої, схильні до нудьги та депресії.
Грибки з інтимної зони можуть заселити анальну ділянку, що призведе до кандидозу кишечника. Кандидоз шлунково-кишкового тракту — це не тільки постійна сверблячка, а й порушення нормальної роботи кишечника, коліт, діареї, дискомфорт.
Кандидоз часто супроводжується розвитком герпесу в ураженій зоні, оскільки імунна система пригнічена.
Низка досліджень останніх років продемонструвала, що грибки можуть сприяти розвитку онкологічних захворювань. При хронічному кандидозі суттєво зростає ризик розвитку папіломавірусної інфекції шийки матки, що може спричинити появу злоякісного ураження.
Для вагітної жінки небезпека невилікуваної або хронічної молочниці зростає в рази: при попаданні колоній грибка в порожнину матки велика ймовірність інфікування оболонок плода, що може призвести до передчасного виливу навколоплідних вод та переривання вагітності. У важких випадках буває внутрішньоутробне зараження плода. А якщо дотягнути молочницю до пологів, то малюк може підчепити грибок, проходячи по заражених пологових каналах, а це прямий шлях до дисбактеріозу кишечника та великих проблем у новонародженого.

Comments are closed.