Як налаштувати вініловий програвач

Сучасні вінілові програвачі досить просто виглядають. Але за цією простотою приховані дуже складні механізми. Щоб вони довго та справно працювали, ви мали змогу насолоджуватись бездоганною якістю звучання, важливо правильно їх налаштувати. Як це правильно зробити дізнаємось в експертів інтернет-магазину Vinyla.

На що варто звернути увагу

Перше налаштування необхідно зробити одразу після купівлі. Для цього необхідно вибрати місце встановлення. Бажано мати спеціальний стіл або підставку з ідеально рівною поверхнею. Підлога під ними має бути також рівною. Це допоможе запобігти появі вібрацій, що негативно позначається на роботі програвача, якості звучання.

Також зверніть увагу: поруч не має бути джерел вібрації. Ними можуть бути вентилятори, кондиціонери. Варто встановлювати програвач якомога далі від прямих сонячних променів, обігрівачів, батарей. Вони можуть пошкодити платівки під час прослуховування.

Технічні налаштування

Зазвичай про них можна дізнатись з інструкції, що йде в комплекті з програвачем. Тому не ігноруйте необхідності уважно її вивчити. Вони можуть відрізнятись, в залежності від моделі та виробника. Але в більшості випадків досить схожі між собою.

  1. Встановіть рівень вертушки. Це можна зробити за допомогою бульбашкового рівня. Пам’ятаємо, що підлога в будинках часто має певний нахил. Тому необхідно відрегулювати висоту кожної ніжки таким чином, щоб вертушка була встановлена абсолютно рівно.
  2. Відрегулюйте швидкість обертання. Для цього необхідно мати стробоскоп, лампу розжарювання частотою 50 Гц. Встановивши стробоскоп, направивши на нього лампу, слідкуйте за рисками: якщо швидкість правильна, риски не мають рухатись.
  3. Налаштуйте картридж. Картридж закріплюються в шелл за допомогою болтів. Намагайтесь їх не затягувати надто міцно. Потім з’єднайте з тонармом. Після цього вирівнюйте картридж за допомогою транспортиру або шаблону.
  4. Відрегулюйте рівень вильоту голки за допомогою болтів на звукознімачі. Налаштуйте азимут голки, користуючись шаблоном.
  5. Налаштуйте тонарм. Перевірте стан підшипників, якщо необхідно — підтягніть гвинти кріплення.
  6. Налаштуйте силу притискання. Знайти, яким значенням вона має відповідати можна в паспорті програвача. Якщо фактична сила притискання більша або менша за них, необхідно збалансувати тонарм, пересунути противагу.

Підсумки

Налаштування програвача — досить кропітка робота, яка потребує досвіду та знань. Тому варто її довірити справжнім фахівцям свої справи. Зателефонуйте в інтернет-магазин Vinyla, щоб отримати поради фахівців, скористатись їхніми послугами.

Comments are closed.