Секрети приготування м’ясних стейків від відомих шеф-кухарів

Здається, що нема нічого простішого, ніж готувати. Просто береш рецепт, та послідовно виконуєш необхідні дії. Але на практиці результат може дуже розчарувати. Особливо, якщо мова йде про м’ясо, яке, за зізнанням навіть досвідчених кухарів, готувати дуже складно. Тому варто знати про деякі секрети приготування стейків, щоб дивувати рідних та друзів справжніми витворами кулінарного мистецтва. Вони добре відомі шеф-кухарю Мітерії “М’ясний ресторан”. В цьому просто переконатись, якщо замовити щось на спробу за посиланням https://miteria.com.ua/.

Те, про не пишуть в рецептах

Кожен шеф-кухар мріє створити унікальний смак, який неможливо повторити. Тому повністю свої секрети вони не розкривають. Яле деякі можна дізнатись.

  1. Головний з них — свіжі, фермерські продукти. Не можна використовувати для стейків чи будь-якої іншої страви заморожене м’ясо. Тільки у свіжому вигляді його можна маринувати, смажити, запікати, щоб відчути справжній, насичений смак. Тому в пошуках якісного, свіжого м’яса шеф-кухарі ладні об’їздити пів країни, щоб знайти найкращих постачальників.
  2. М’ясо важливо правильно нарізати. Не варто відрізати надто товсті шматки: досить товщини 1-1,5 см. Так воно добре замаринується та просмажиться, при цьому не втратить соковитість.
  3. Після цього готуємо маринад. Рецепт обирайте до свого смаку. В основі зазвичай є кислота: оцтова, лимонна або винна. Головне, щоб кислоти не було надто багато: в невеликій кількості вона пом’якшує м’ясо. Якщо її забагато, діє навпаки та робить його жорстким.
  4. Маринування — довгий процес. Тому варто розпочати маринування щонайменше за 2 години до початку приготування, але краще залишити в холодильнику на ніч. Так смак маринаду розподілиться рівномірніше, м’ясо буде ніжнішим.
  5. Маринувати краще не в посуді, а в пластикових пакетах. Так ви менше витрачаєте маринаду, він рівномірніше розподіляється, спеції віддають більше аромату.
  6. Смажити потрібно на добре розігрітій пательні по 2-3 хвилини з кожного боку. Після цього на 10 хвилин покладіть до духовки розігрітою до 170 градусів.
  7. Останній штрих: дайте стейку “відпочити” 7-8 хвилин. Просто покладіть його на тарілку, дайте полежати. Після цього насолоджуйтесь неперевершеним смаком.

Порівняйте смак

Відомі шеф-кухарі часто відвідують ресторани конкурентів, щоб спробувати, як готують інші. То ж вам також буде зовсім не зайвим завітати до Мітерії “М’ясний ресторан” та спробувати як смакують стейки та інші м’ясні страви саме тут. Можливо, вам вдасться відкрити ще один секрет, що приховує відомий шеф-кухар Артемом Радучич.

Comments are closed.