Фітнес в офісі

Офісна робота, особливо пов’язана з комп’ютером, призводить до перенапруження м’язів шиї, плечей та кистей. М’язи ніг, навпаки, атрофуються через низьку фізичну активність. Привести м’язи в тонус і почуватись краще допоможе офісна гімнастика, яку можна виконувати на робочому місці.

При заняттях офісною гімнастикою, як і будь-яким іншим видом фізичних вправ, дотримуйтесь режиму харчування. Не їжте нічого за 1-2 години до занять і хоч би 30 хвилин після них. Ви можете робити гімнастику перед обідом, або за дві години після нього.

1. Сядьте прямо, розправте плечі, лопатки зведіть разом. На вдиху підніміть руки через сторони нагору і потягніться за руками всім тулубом. На видиху опустіть руки через сторони вниз і розслабтеся. Струсіть плечі та кисті. Повторіть тричі.

2. І.П. – Сидячи, спина пряма. Підніміть руки убік, кисті покладете на плечі. Потягніться на вдиху праворуч, поверніть голову праворуч. Видих – поверніться до в.п. Повторіть у ліву сторону. Виконуйте 3-4 рази на кожну сторону.

3. Витягніть руки вперед. На вдиху відведіть лікті в сторони, а кисті підтягніть до плечей долонями вперед, прогніть у попереку і потягніть грудну клітку вгору. На видиху випряміть руки, округліть спину, підборіддя притисніть до грудей. Зробіть 4-5 повторів.

4. Знов витягніть руки вперед. Згинайте та розгинайте кисті десять разів. Потім десять разів стискайте пальці в кулак і розтискайте швидко.

Спину та руки розім’яли? Відчули, як пішла зайва напруга? Тепер переходимо до ніг та сідниць. Від багатогодинного сидіння на місці в них застоюється кров, тому кожні 45 хвилин роботи рекомендується встати і просто бути схожим на офіс. Не сходячи з стільця, ви можете виконувати такі вправи:

1. Не забуваємо про поставу: плечі розправили, спина пряма, верхівка голови тягнеться до стелі. Ноги стоять на підлозі, стопи разом. Відірвіть п’яти від підлоги якомога вище, шкарпетки упираються в підлогу. Відчуйте, як напружилися литкові м’язи і поверніться до в.п. Виконайте 10 разів. Якщо ви носите туфлі на високих підборах, то відставте їх на якийсь час убік.

2. Візьміться із двох боків за сидіння стільця для рівноваги. На видиху випряміть ноги до паралельного положення до підлоги. Затримайтеся 1-2 секунди та з видихом опустіть стопи на підлогу. Повторіть десять разів.

3. Обіпріться двома руками про сидіння стільця і спробуйте відірвати сідниці. Затримайтеся 2-4 секунди і поверніться до в.п. Зробіть 3-6 разів.

Тепер і ноги у вас не лишилися без руху. Серце прискорено забилося? Значить, кров почала швидше циркулювати організмом. Коли посилюється кровообіг, краще працює мозок. Усього 5-10 хвилин фітнесу в офісі будуть гарною підмогою у вашій роботі.

Comments are closed.