Як вибрати кавомашину?

Не завжди розумно пити розчинну каву, котирується своєю дешевизною і поганим смаком. Якщо важливо щодня насолоджуватися якісною кавою, відмінною гарним ароматом і терпким смаком, розумно набувати кавомашини, яка зараз не рідкість не тільки в офісному, а й у побутовому секторі.

Щоб не зробити грубих помилок, розумно зупиняти вибір на користь зернової кавомашини, здатної в повністю автоматичному режимі молоти кавові зерна, перетворювати на порошок і формувати таблетку, яка ретельно просочується гарячою водою і запускається процес варіння кави за заздалегідь обраною програмою. Більшість кофемашин високої цінової лінійки оснащується електронним керуванням, завдяки якому можна заздалегідь виставляти потрібні параметри від міцності до температури напою. Деякі моделі можуть комплектуватись підставкою для підігріву.

Більшість недорогих моделей кофемашин здатні швидко варити цілком смачний та недорогий еспресо. Якщо захочеться стати баристою та дегустувати каву зі смачною молочною пінкою у вигляді капучино, розумно купувати моделі з ємностями для вершків та додатковими трубками. Зрозуміло, вартість останніх машин утримується досить на високому ціновому рівні, але якщо брати до уваги, що доведеться рідше проводити походи в кафетерії, то машина окупається досить швидко.

Дешевшими і досить надійними вважаються капсульні кавомашини, що використовують невеликі капсули з різною начинкою – від кави до чаю і гарячого шоколаду. Особливо потужні машини можуть оснащуватися корисною функцією видалення використаних капсул, тоді як у невеликих версіях їх доведеться забирати ручним методом. Якщо купити капсульну кавомашину, що має компактні розміри (до 10 см шириною і важить мінімум), то завжди в короткий проміжок час отримати гарячу і дуже смачну каву.

Відмінним рішенням для будь-якої родини виявиться придбання ріжкової кавоварки, в якій можна використовувати як одноразові фільтр-пакетики (чалди), так і прожарені кавові зерна. Останні варяться у спеціальному ріжку, що дозволяє повніше розкрити талант баристи-початківця — застосовувати класичну сталеву турку для цих цілей не доведеться. Топові моделі можуть оснащуватися насадками-панарелло, завдяки яким можна швидко зварити каву зі смачною молочною пінкою. Рожкові кавомашини коштують недорого, варять цілком якісну каву і вони вважаються чудовим рішенням як для домашніх, так і офісних потреб.

Comments are closed.