Матеріали для постільної білизни: у чому різниця?

1. Бавовна
Мабуть, найпопулярніший і найпоширеніший матеріал для постільної білизни. І не дивно, адже бавовна практична, зручна у використанні і невибагливий у догляді матеріал. Бавовна відрізняється своєю гігроскопічності і відмінно пропускає повітря. З бавовни виробляють такі матеріали, як сатин, перкаль та бязі-ранфорс.

Білизна з бавовни
Ранфорс, на відміну інших бязей, міцніший, отже, і довговічніший матеріал.

А ось перкаль — тонкий, м’який і гладкий, але досить щільний, що забезпечує високу міцністю і зносостійкість. При цьому перкаль підходить навіть новонародженим.

Сатин теж виробляють із бавовни. Глянцева сатинова білизна найбільш популярна, завдяки своїй м’якості та зносостійкості.

2. Льон
Білизна з льону
Льон використовували протягом багатьох століть як матеріал для постільної білизни. Льон добре поглинає вологу, має оздоровлюючі властивості, а влітку з постільною білизною з льону не жарко спати. Цей матеріал дуже довговічний, тому, без жодних сумнівів, це вигідне і довгострокове придбання.

3. Поплін
Білизна з попліну
Тканина з попліну – матеріал переважно з бавовняних ниток, тому його часто відносять до різновидів бавовни. Поплін має міцність, як у бязі, але при цьому не так меніться і трохи приємніше на дотик. На вигляд поплін більш гладкий, рівний і має ефект блиску. Якщо ви хочете щось середнє між сатином та бязью, сміливо вибирайте поплін.

4. Полісатин
Білизна з полісатину
Багато хто запитує: а чим полісатин відрізняється від сатину? Давайте розберемося. Насамперед зазначимо, що сатин — натуральна тканина, тоді як полісатин — суміш синтетики та бавовни. До плюсів полісатину відносять меншу вартість і вищу зносостійкість, ніж сатину.

5. Тенсель
Білизна з тенселя
Тенсель – віскозна тканина, яку виробляють із евкаліптової деревини, що сприятливо впливає на здоров’я. Це повністю гіпоалергенний матеріал, до того ж легкий і м’який на дотик, трохи нагадує шовк.

6. Шовк
Білизна з шовку
Розкішна постільна білизна з натурального шовку виглядає вишукано, але варто пристойно. Шовк приємніший на дотик і не меніться. Шовкова білизна має визначні терморегулюючі властивості: взимку ви не замерзнете, а влітку вам не буде задушливо.

Comments are closed.