Шлях до довголіття та здоров’я

У літературі є відомості про багато довгожителів. Дехто доживав до 185 років. Таких звичайно одиниці, але все-таки є, це можливо. Був такий абхазець Кіута, який у свої 153 роки щодня працював у саду і схоплювався на коня без сторонньої допомоги. Можна уявити, яким він був джигітом у 100 років!

Здоров’я та довголіття Все це говорить про те, що люди та їхні біологічні клітини можуть жити дуже довго, бути здоровими. Потрібно тільки створити для клітин, саме для клітин, такі умови зовнішнього середовища, при яких нові клітини, що народжуються в результаті поділу, не втрачали б молодих, повноцінних якостей своїх родичів.
Темі живої клітини присвячено багато праць з біофізики, біохімії, фізіології. Але у цих роботах може розібратися лише фахівець. А ось кожна людина повинна якомога раніше засвоїти хоча б найголовніші відомості про фізіологічні, конструктивні особливості свого організму, які безпосередньо й насамперед впливають на здоров’я, бадьорість духу та довголіття трудового життя.
Поки ми здорові чи відчуваємо себе здоровими, ми експлуатуємо самих себе, свої органи, свої можливості без огляду, не замислюючись про наслідки. До машин ми ставимося куди бережливіше, техогляд для авто – це закон.
Природа не прагнула забезпечення довголіття тварин і людини, що підтверджують багато фактів. Наприклад, неміцність зубів, що веде представників тваринного світу до передчасної смерті від голоду. Послаблення зору та слуху веде до загибелі від беззахисності. Нарешті, передчасна смерть настає від накопичення отрут та шлаків у міжклітинних просторах та від порушення діяльності нервової системи.
Але є ще один ворог – підступний та незримий. Ім’я його – ЛІНЬ і слабка сила волі. Тисячі людей знайшли невчасну кончину від зашлакованості організму і порушення нервової діяльності тільки тому, що їм ліньки було щоранку повторювати цикл фізичних вправ, правильно харчуватися. Щоб завоювати здоров’я, щасливе працездатне довголіття мало купити багато книг про користь фізичної культури, мало цікавитися спортом, дивлячись спортивні передачі лежачи на дивані. Головне, потрібно знайти в собі силу волі або поступово виховати її, щоб перемогти лінощі. Тільки у цьому випадку успіх буде забезпечений.
Фізкультура для здоров’я та довголіття Живі клітини не можуть за один-два дні змінити свою структуру та життєдіяльність. Для цього потрібен час. Людина похилого віку або фізкультура, що раніше не займалася, повинна втягуватися в заняття протягом місяця. День за днем у кожній вправі слід поступово додавати один-два рухи. Раптова перенапруга сил надзвичайно небезпечна для організму. Навпаки – поступовість в оволодінні тими чи іншими вправами призводить до зміцнення всього організму, робить людину здоровішою, витривалішою, веде до довголіття.
У деяких випадках медики, активно користуючись медикаментами, недооцінюють роль такого чинника, як самостійність живих клітин, коли їхнього оздоровлення, розвитку та перебудови людина зможе створити відповідні умови довкілля, сприяють довголіттю і здоров’ю.
Потрібно шукати такі умови зовнішнього середовища, при яких клітини самі б очищалися від шлаків – головної причини старіння, самі б зцілювалися від хвороб і самі набували б якості, необхідні для досягнення людиною міцного здоров’я і довголіття.
До лікувальних видів фізкультури можна віднести віброгімнастику. Вона надзвичайно корисна для організму. Повторювати вправу можна 3-5 разів на день по 1 хвилині. Піднятися на шкарпетки, відірвавши п’яти від підлоги всього на 1 см і різко опуститися на підлогу. Так протягом 1 хвилини, але не більше 60 струсів.
Для того, щоб збереглася нормальна працездатність м’яза або будь-якого іншого органу, він повинен діяти. А щоб він діяв, до нього повинні підходити імпульси від центральної нервової системи. Тобто. постійний рух, фізична культура – те, що вимагає постійної напруги м’язів завдяки посиленим нервовим імпульсам і робить людину здоровою.
Про дихальну гімнастику написано багато книг. Справді, користь від неї велика. Давайте щоранку робитимемо так: лежачи на спині, спочатку робимо глибокий вдих, потім зусиллям діафрагми надуваємо живіт, затримуємо дихання на 3-5 секунд, щоб під тиском шлаки встигли покинути ті місця, де вони осіли за ніч. Після затримки дихання видихаємо повітря десятьма маленькими порціями, проштовхуючи його з силою крізь щільно стислі губи, так, щоб весь живіт десять разів інтенсивно вагався. У цьому масажі внутрішніх органів криється користь дихальної гімнастики. Повторювати цю вправу потрібно ще й увечері. Ця гімнастика допомагає серцю.
І ще. Довголіттю та здоров’ю супроводжує і молодість. Для збереження молодості обличчя 8-10 разів на день по дві хвилини необхідно робити гімнастику для м’язів обличчя.
З усіх сил, щоб затремтіла голова, підтягувати вісім разів по черзі то щоки до очей і вух, то кінчики губ до зубів, тобто.

Comments are closed.