Здоров’я та довголіття.

Кожній людині хочеться жити і бути здоровою і працездатною якнайдовше і не відчувати тягар старості. Але здоров’я та довголіття не завжди супроводжує людину. Старість підкрадається непомітно і настає. І людина накладає на себе з кожним роком все більше і більше заборон: не бігати, не ходити швидко, не піднімати важких речей, не працювати, але всі ці заборони не відсувають, а навпаки наближають її. Організм старіє.

Але може бути не вік усьому виною, а ми самі, і старість зовсім не підкрадається до нас, а ми самі тягаємо волоком її в будинок, хоча вона пручається. Самі не створюємо умов для того, щоб бути здоровим. Здоров’я та довголіття – це одна з найважливіших тем. У цій статті ми трохи поговоримо про це.
Довголіття і здоров’я людини залежить від багатьох факторів, дотримуючись яких можна досягти хороших результатів – бути здоровим довгі роки, зберігаючи при цьому фізичну активність, красу та інтерес до життя.
Не треба сподіватися на медицину. Вона непогано лікує багато хвороб, але не може зробити людину здоровою. Поки що вона навіть не може навчити людину стати здоровою. Щоб стати здоровим, потрібні власні зусилля, постійні та значні. Замінити їх не можна ні чим. Людина, на щастя, настільки досконала, що повернути здоров’я та довголіття можна майже завжди. Тільки необхідні зусилля зростають у міру поглиблення хвороб та старіння.
Тому, і необхідно своїх дітей привчати змалку до здорового способу життя і тоді не доведеться прикладати значних зусиль для збереження або відновлення здоров’я. Адже ми дуже рідко замислюємося над тим, що наше здоров’я в першу чергу залежить від нас самих, а наш реальний спосіб життя далекий від ідеального.
Серед молоді поширене хибне уявлення: хвороби, мовляв, приходять у старості, коли активне життя вже позаду, і не думають про своє здоров’я та активне довголіття в майбутньому. А хвороби в старості приходять в основному до тих, хто підготував “ґрунт” для них своїм невіглаством і лінощами. Зміна умов і темпу нашого життя, автоматизація виробничих процесів, що стрімко зростає, не позбавляють людини можливості займатися спортом і правильно харчуватися. Сама людина є господарем свого здоров’я та активного довголіття і може зробити своє здоров’я міцним, або навпаки, зруйнувати його.
Найвірніший і найефективніший шлях до високої працездатності та розумової активності, фізичної досконалості, краси, здоров’я та довголіття – доводять вчені, а життя підтверджує – висока фізична активність. Не лінуйтеся робити зарядку, ходити пішки. Спільні прогулянки зміцнять не лише здоров’я, а й стосунки.
здоров’я та довголіття від знаменитостей Ось думка з цього приводу народної артистки СРСР Елеонори Бистрицької: Фізична культура – один із аспектів культури у широкому значенні слова. Правильна постава, підтягнутість, збереження у віці життєрадісності, активності – і є прояв загальної культури людини. Режим дня слід виконувати беззаперечно. Повинні бути визначені раз і назавжди підйом і сон у той самий час, як і харчування. У цьому секрет збереження гарної зовнішності, здатності переносити стресові ситуації та фізичні навантаження, можливість зберегти здоров’я на довгі роки. На жаль, багато жінок цей секрет недооцінюють або, через обставини, не мають можливості ним скористатися.
Узагальнюючи висловлювання артистки, можна зробити загальні висновки: для краси та молодості, здоров’я та довголіття необхідно постійно, а не час від часу, займатися спортом, хоча б елементарна зарядка або ходьба, але щоденна, сон в один і той же час, обов’язковий сніданок та необов’язкова пізня вечеря. Давайте любити себе і будемо красиві і молоді як Елеонора Бистрицька.
Купити довголіття та здоров’я не можна, їх можна лише заробити своїми власними постійними зусиллями. Тільки наполеглива і наполеглива робота над собою дозволить кожному зробити себе енергійним довгожителем, що насолоджується нескінченним здоров’ям.

Comments are closed.