Чому сивіє волосся у чоловіків і як з цим боротися?

Сивина у чоловіків нерідко з’являється у досить ранньому віці. І ні, цей гнітючий феномен не залежить від місця проживання. Тим не менш, будемо чесні перед собою: представники сильної статі з тугою дивляться на постарілий відбиток у дзеркалі. І з появою перших сріблястих пасм починають бити на сполох і шукати кошти, щоб відтягнути повне освітлення шевелюри.

Можемо порекомендувати вам барбершоп Brone в Києві – адже тут працюють справді професіонали свого діла, які не лише виконають свою роботу на всі 100%, а й дадуть практичні рекомендації по догляду саме за вашим типом волосся.

Чому з’являється сиве волосся

Зазвичай, відповідаючи на це питання, трихологи викочують нам цілий список негативних факторів:

  • стреси,
  • аутоімунні захворювання,
  • генетика,
  • шкідливі звички,
  • дефіцит вітамінів та мікроелементів.
64b68f6342b54.webp

Але взагалі вчені, які детальніше займалися проблемою, з’ясували, що за вироблення меланіну відповідають стовбурові клітини меланоцити. На загибель цих самих меланоцитів та поява білястого волосся у чоловіків впливають білки зі складною назвою – циклінзалежні кінази. А ті, у свою чергу, можуть бути заблоковані деякими медичними препаратами. Отже, не все безнадійно! Можливо, вже найближчими роками масово випускатимуть ліки для профілактики сивого волосся. Але як без барвників повернути колір пасмам, що вже посивіли, вчені, на жаль, не знають і сьогодні.

Як уповільнити появу нових знебарвлених пасм

Якщо з генетичною схильністю боротися марно, то заповнити рівень необхідних вітамінів і по можливості позбутися щоденного стресу – в наших силах. Найпопулярніша порада для всіх, хто стежить за своєю зовнішністю: нормалізувати раціон харчування та розпорядок дня, більше відпочивати та позбутися шкідливих звичок.

Як запобігти посивінню тим, хто не любить напівмір: запишіться на прийом до ендокринолога. Швидше за все, вам призначать курси фізіотерапії та мезотерапії. У домашніх умовах можна робити масаж голови, наносити живильні маски.

Також важливо захищати волосся від несприятливих зовнішніх факторів: ультрафіолету, морозів. Не нехтувати головними уборами в холоди та в спеку.

Чим зафарбувати сивину чоловікові

Фарбуючі засоби краще підбирати індивідуально – і не лише за відтінком, але й за віком, статтю людини, типом волосся. Якщо сивих прядок небагато, можна обійтися відтіняючими засобами. Таке камуфлювання має не надто тривалий ефект, зате не завдає істотної шкоди.

При локальній появі сивини зробити її непомітною можна, підібравши правильну стрижку. Наприклад, рання чоловіча сивина, що з’явилася тільки на скронях, може бути коротко зістрижена.

Щоб зрозуміти, який спосіб підійде у вашому випадку, проконсультуйтеся з досвідченими барберами Brone.

Comments are closed.